Entrenament al Lideratge Social

Pàgina d'inici » Sobre nosaltres » Context ESADE

Context ESADE


PRIMEESADE és una institució acadèmica internacional amb més de cinquanta anys d’història. El principal patrimoni d’aquesta escola de negocis són les persones: professors i professionals que generen pensament, discurs, projectes i iniciatives al servei d’una formació excel·lent, una recerca rellevant i una contribució valuosa al debat públic i a la transformació social.

ESADE té com a missió principal la formació amb un alt nivell de competència professional i amb plena consciència de la  responsabilitat social. Per això, impulsa la docència i la investigació mitjançant un compromís ferm amb el rigor intel·lectual, l’esperit crític i l’excel·lència acadèmica.

Durant aquests últims anys hem observat l’interès i la implicació de molts alumnes en les problemàtiques socials al mateix temps que, paradoxalment, detectàvem una tendència a l’aïllament de l’individu en les seves tasques professionals, separant-se de les realitats ciutadanes de cada dia.

Pensem que hem de donar resposta a la necessitat de desenvolupament de l’estudiant, no només en el que concerneix als coneixements tècnics de la seva carrera universitària, sinó també en el seu vessant ciutadà. Les dues facetes estan íntimament lligades i s’enriqueixen mútuament.

Més radicalment, creiem que si no afavorim la implicació ciutadana dels nostres estudiants som part del problema, és a dir, estem creant futurs líders molt aptes tècnicament però sense prous qualitats humanes, deslligats del context en el qual treballen i immunes a preguntar-se per les conseqüències dels seus actes i les seves decisions.

La qualitat humana dels nostres alumnes es refina i madura desenvolupant una sèrie d’actituds i aptituds i també relacionant-se, coneixent i actuant en les comunitats que són el nostre país.

Creiem que educar va més enllà del saber,  metodologies com l’aprenentatge servei (Service-Learning) ens ajuden a desenvolupar assignatures orientades a donar resposta als reptes del segle XXI.

En aquest informe podrás ubicar l’asignatura d’Entrenament al Lideratge Social en el marc de la responsabilitat social a Esade. Aquí tens la versió en castellà: Principios de las Naciones Unidas para una educación responsable en gestión. Informe de progreso. Junio 2014.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: